Gundula Pabst

Hoofd HR-marketing & recrutering

"CareerTeam ondersteunt ons bij de rekrutering van digitale managers en experts met werkelijk goede kandidaten. De samenwerking is zeer gelijkwaardig, altijd betrouwbaar en gekenmerkt door een goede advisering."

Bedrijfsprofiel

De GALERIA Kaufhof-groep heeft momenteel 21.500 medewerkers in dienst en heeft op dit moment in Duitsland 100 warenhuizen, 60 DINEA restaurants en 14 sportwinkels, evenals 16 warenhuizen in België. Rond de twee miljoen mensen bezoeken dagelijks de filialen van de warenhuisonderneming die tot de marktleiders in Europa behoort. Door het dagelijkse bezoek van rond twee miljoen klanten werd in 2013/14 een netto omzet bereikt van ca. 3,1 miljard euro.

Projectbeschrijving

Galeria Kaufhof biedt zijn klanten service aan op alle kanalen. Om het gebied e-commerce verder te verstevigen heeft de warenhuisonderneming in 2015 zelf een online platform ontwikkeld. Dit hoog productieve platform biedt de technologische basis voor een sterk groeiende online business en de duurzame positionering van Galeria Kaufhof als multichannel warenhuis, benadrukt Klaus Hellmich, bedrijfsleider Multichannel-retailing, Organisatie en Informatica van GALERIA Kaufhof GmbH.

In nauwe samenwerking met CareerTeam werd een agile team van productmanagers, ontwikkelaars, designers en UX- en platformspecialisten opgezet. Daarbij werd er in het bijzonder op gelet dat alle kandidaten niet alleen ervaring hebben opgedaan in een innovatieve en veranderlijke omgeving, maar zich ook goed konden bewegen in concernstructuren. De agile ontwikkeling stelt Galeria Kaufhof in staat om parallel te werken met verschillende ontwikkelingsteams en daarmee snel nieuwe toepassingen te realiseren. Bovendien is dit een van de kerninstrumenten om multichannel ontwikkelingen en -services te bespoedigen.

Case Study Galeria Kaufhof Diagramm

Terug naar overzicht