Executive search in het digitale tijdperk.

De beste managers. Individueel advies. Hoge snelheid.

  • Geleid door acht internetondernemers die door een team van digital natives met elk een eigen specialisatie ondersteunt worden.

  • Marktleider in Europa met een netwerk van meer dan 300.000 gekwalificeerde digitale experts.

  • Hoge kwaliteit kandidaten door gespecialiseerde recruiters met een achtergrond in de digitale sector.

  • Ons algoritmisch Multi-Channel zoekproces garandeert passende kandidaten alsmede de invulling van een positie in minder dan 90 dagen.

  • Binnen 14 dagen wordt gemiddeld een passende kandidaat voorgesteld.

U zoekt een nieuwe manager?

Uw contactpersoon:

Frederik Smits

Frederik Smits
Managing Director Nederland
+31 (0)20 244 02 47
frederik.smits@careerteam.nl

Uw toegang tot 350.000 managers

CareerTeam behoort met meer dan 180 medewerkers en kantoren in Hamburg, Berlijn, Zürich, Parijs en Amsterdam tot de grootste digitale personeelsadviseurs in Europa. Met onze executive search procedure vinden wij voor u directies, bedrijfsleiders, sector- en afdelingshoofden met hoog rendement en aantoonbare successen in de digitale branche. Alle managers worden getest op vakkundige, intellectuele en sociale vaardigheden. Om ervoor te zorgen dat de executive search gegarandeerd een succes wordt, werken al onze adviseurs met een gestandaardiseerde, A/B geteste executive search procedure. Door ons diepgaand inzicht in de digitale branche en onze gespecialiseerde adviseurs, begrijpen wij uw eisen en vinden wij de bij u passende manager. Daarbij vallen wij niet alleen terug op ons internationale netwerk, maar identificeren kandidaten tevens systematisch naar branche- en vakkundige knowhow.

Ons Executive Search Process

Situatie-analyse, bepalen van de vereisten en definiëren van de zoekstrategie

Om voor u de juiste kandidaten te vinden, leren wij uw onderneming en de bestaande situatie kennen door middel van een telefonisch en persoonlijk gesprek. Zodra wij een overzicht hebben van de relevante branche, uw bedrijfscultuur en de daaruit voortvloeiende eisen, stellen wij gezamenlijk een eisenprofiel op voor de Executive Search en controleren wij of er op de markt kandidaten zijn die aan deze voorwaarden voldoen. Nadat we de puntjes op de i van het eisenprofiel hebben gezet, bepalen wij met u een concrete zoekstrategie en de mijlpalen voor het verloop van de Executive search.

Systematische opstellen van een lijst met beoogde bedrijven en identificatie van de kandidaten

Verder bouwend op de gedefinieerde zoekstrategie gaan wij systematisch door de opgestelde lijst van bedrijven voor de identificatie van relevante kandidaten. Aangezien de digitale branche pijlsnel verandert, is het uiterst belangrijk geïnformeerd te zijn over de nieuwste trends, 'newcomers' en 'stars' van de branche. Dit doen wij door onze specifieke branche-expertise, ons netwerk en onze database van beoogde bedrijven. Nadat we alle relevante beoogde bedrijven systematisch bepaald hebben, gijpen wij voor het identificeren van de kandidaten terug op onze database, aanbevelingen uit ons netwerk, zoekmachines, sociale netwerken en de telefoon.

Direct response, eerste interview & voorselectie van de kandidaten

Snelheid is in de digitale economie belangrijker dan in welke andere branche dan ook. Om u reeds na 2 weken de eerste kandidaten te kunnen voorstellen, maken wij bij de identificatie niet alleen gebruik van de klassieke communicatiemiddelen als telefoon en e-mail maar zetten wij ook de sociale netwerken in voor de hoogste efficiëntie. Door middel van voortdurende A/B-testen op alle kanalen bereiken en overtuigen wij kandidaten op het juiste moment met de juiste inhoud, zodat zij actief deel gaan nemen aan het sollicitatieproces. In een eerste halfgestructureerd interview onderzoeken wij de beroepsmatige en persoonlijke geschiktheid, de motivatie alsmede de randvoorwaarden. Na onderzoek van de gegevens maken wij een voorselectie en bepalen welke kandidaten in aanmerking komen voor het tweede interview.

Tweede interview & presentatie van de kandidaten bij de klanten

Wij voeren met alle kandidaten een gestructureerd tweede interview, waarbij wij diep op de beroepsmatige en persoonlijke geschiktheid, de motivatie van de kandidaten en de werkelijke bereidheid tot het veranderen van werkgever ingaan. Wanneer een kandidaat bij de uitdaging in uw bedrijf past, stellen wij voor u een duidelijk kandidatenprofiel op, waarin wij gedetailleerd ingaan op de zowel de sterke als zwakke kanten van de kandidaat. Zo bespaart u tijd en kunt u zich voorafgaand aan een adviserend telefoongesprek met ons reeds een uitgebreid beeld verschaffen van de kandidaten.

Advies bij het selectieproces bij de klanten tot het moment van afsluiting van het contract

Na het voorstellen van de kandidaten adviseren wij u tot op de door u gewenste hoogte inzake het selectieproces. Ons dienstenspectrum strekt zich daarbij uit van het gezamenlijk uitvoeren van de gespreken met de kandidaten, het opstellen van de richtlijnen voor deze gesprekken en het voorstel van het assessment center tot het opstellen van arbeidscontracten en de structurering van complexe management-incentives. Wij handelen in het gehele proces met zowel klanten als kandidaten als betrouwbare partner op gelijkwaardig niveau en begeleiden beide partijen tot voorbij het sluiten van een overeenkomst.